Ki is az a City & Guilds?

Ki is az a City & Guilds?

Az 1878-ban alapított City & Guilds Nagy-Britannia legnagyobb szakképesítő intézménye és az egyik legismertebb cég nemzetközi képesítések terén.

Non-profit szervezetünk működésének kereteit a Királyi Charta biztosítja. Központunk Londonban van, de világszerte több mint 80 országban tevékenykedünk, s a kétmilliót is meghaladja évente a sikeres vizsgázóink száma. Vizsgatárgyaink száma meghaladja az ötszázat, s ezzel a képesítések egyik legszélesebb választékát kínáljuk a világon. Nem írjuk elő, hogy a milyen kurzuson, hol és mennyi időn át kell készülni egy vizsgára: vizsgaközpontunk különböző szintű, nemzetközileg elismert bizonyítványokat állít ki annak, aki teljesíti az előírt követelményeket. Vizsgáinkat kizárólag regisztrált vizsgahelyeinken lehet letenni.

A világon több mint 8500 akkreditált vizsgahelyünk van, melyek több mint 500 féle képesítést kínálnak a mezőgazdaságtól kezdve a fodrászatig, a számítástechnikától az autószerelésig.

City & Guilds budapesti központja, az angol nyelvvizsgák működését koordinálja és támogatja Európa számos országában, valamint üzletfejlesztést és marketing tevékenységeket folytat a világ összes más régiójában is. Innen irányítjuk központjaink nyelvvizsgáztatási tevékenységét többek között Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Olaszországban, Lengyelországban, Oroszországban, Görögországban, Törökországban.

Magyarországon 2001-ben az akkor még Pitman Qualifications nyelvvizsga volt az első olyan nemzetközi vizsgarendszer, amely államilag elismert lett az országban. Ez azt jelenti, hogy a sikeres vizsgázók nemcsak nemzetközi, hanem magyar állami nyelvvizsga bizonyítványt is kapnak. 2005-től mind a cég és mind a nyelvvizsga City & Guilds néven működött tovább, és örömmel jelenthetjük be, hogy 6 év szünet után a közkedvelt Pitman nyelvvizsga utódja, a City & Guilds nyelvvizsga ismét államilag elismert Magyarországon.

A korszerűsített vizsga mind a hazai mind a nemzetközi előírásoknak megfelel és a Közös Európai Referenciakeret szintjeihez igazodik.

A City & Guilds története évszámokban innen tölthető le.